www.kanetwerk.net

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home In De Pers In het Nieuws Gezondheidszorg populair bij nieuwe studenten

Gezondheidszorg populair bij nieuwe studenten

Flink meer studenten kozen afgelopen collegejaar voor een hbo-opleiding in de gezondheidszorg. De bachelorinstroom was met 6,5 procent toegenomen ten opzichte van 2009, de grootste groei van alle hoger beroepsopleidingen.

Met name de opleiding verpleegkunde groeide flink: 9,5 procent. ''Deze studenten hebben na hun afstuderen een baan voor het uitkiezen’’, aldus HBO-raadvoorzitter Guusje ter Horst.

De instroom in het economisch onderwijs daalde met 2,7 procent. Het is echter nog steeds de meest populaire studie: 41,3 procent van alle in 2010 nieuw ingeschreven studenten kiest hiervoor.

Havo

Vier op de tien nieuwe studenten in het hbo komt van de havo. Een op de drie stroomt in vanuit het mbo en ongeveer 10 procent komt van het vwo.

Voor het studiejaar 2010-2011 staan in totaal 417.057 studenten ingeschreven bij een hbo-opleiding. Dat is een toename van 3,4 procent ten opzichte van het voorgaande studiejaar.

© ANP

 

 


 

 

 

De Nationale Carrièrebeurs, Amsterdam RAI

De Nationale Carrièrebeurs, Amsterdam RAI

Hét grootste carrière-evenement voor studenten, starters en professionals die op zoek zijn naar een (nieuwe) baan.

Lees meer...

Minder opleidingsplaatsen voor rechters

Er komen steeds minder opleidingsplaatsen voor de functies van rechter en officier van justitie. Vanaf 2012 wordt het aantal opleidingen teruggebracht van 60 tot 25. Daarnaast wordt de stageperiode vervangen door de werkervaringseis.

Lees meer...

Zo haal je betere studieresultaten!

Zo haal je betere studieresultaten!

Wat hebben onzekerheid, borrelen met je vrienden en je grootouders met elkaar te maken? Niet veel zou je denken. Niets is echter minder waar; uit recente onderzoeken is namelijk gebleken dat ze er alle drie voor zorgen dat je betere studieresultaten haalt.

Lees meer...
More: