www.kanetwerk.net

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home In De Pers In het Nieuws Eerste kinderombudsman benoemd

Eerste kinderombudsman benoemd

De Tweede Kamer heeft dinsdag ingestemd met de benoeming van Marc Dullaert tot de eerste Kinderombudsman. De komst van de Kinderombudsman was een wens van PvdA-Kamerlid Kadija Arib, die bijval vond in de Tweede Kamer.  Deze belangenbehartiger moet worden ondergebracht bij de Nationale ombudsman, die zich voortaan beperkt tot klachten over schending van rechten van volwassen burgers door de overheid. De Kinderombudsman richt zich op de belangen van kinderen tot 18 jaar en komt gevraagd en ongevraagd met advies.
Marc Dullaert is onder meer bekend als oprichter van de kinderrechtenorganisatie KidsRights. KidsRights reikt elk jaar de internationale Kindervredesprijs uit aan een jongere die zich inzet voor de rechten van kinderen.
Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten noemt de aanstelling van Dullaert als de eerste Nederlandse Kinderombudsman een historische. 'Het is een voorrecht dat er nu speciaal voor kinderen iemand is bij wie je terechtkunt en die voor je opkomt als kinderrechten in het geding zijn.
'De bewindsvrouw geeft aan dat ze ernaar uitziet om met Dullaert, elk met de eigen verantwoordelijkheden, aan de slag te gaan voor kinderrechten. Volgens Veldhuijzen van Zanten zijn de kinderrechten in Nederland goed geregeld, 'maar we zijn natuurlijk nooit klaar. Als samenleving moeten wij er continu op blijven letten dat rechten worden gerespecteerd en nageleefd.'
 

De Nationale Carrièrebeurs, Amsterdam RAI

De Nationale Carrièrebeurs, Amsterdam RAI

Hét grootste carrière-evenement voor studenten, starters en professionals die op zoek zijn naar een (nieuwe) baan.

Lees meer...

Minder opleidingsplaatsen voor rechters

Er komen steeds minder opleidingsplaatsen voor de functies van rechter en officier van justitie. Vanaf 2012 wordt het aantal opleidingen teruggebracht van 60 tot 25. Daarnaast wordt de stageperiode vervangen door de werkervaringseis.

Lees meer...

Zo haal je betere studieresultaten!

Zo haal je betere studieresultaten!

Wat hebben onzekerheid, borrelen met je vrienden en je grootouders met elkaar te maken? Niet veel zou je denken. Niets is echter minder waar; uit recente onderzoeken is namelijk gebleken dat ze er alle drie voor zorgen dat je betere studieresultaten haalt.

Lees meer...
More: