www.kanetwerk.net

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home In De Pers In het Nieuws Social media profiel sollicitant vaak nog onbenut

Social media profiel sollicitant vaak nog onbenut

Iedereen praat wel over het belang van social media, maar HR professionals, recruiters en managers raadplegen nog lang niet altijd het social media profiel van kandidaten. Slechts 14% betrekt altijd social media bij de screening, 45% doet dit af en toe en 41% negeert de online profielen. Dit blijkt uit onderzoek van StepStone Solutions onder meer dan 300 professionals uit de talentacquisitie branche.

De respondenten die het social media profiel onbenut laten, doen dit uit privacy overwegingen. Degenen die social media wel gebruiken doen dit vooral om het netwerk te onderhouden en om contact te onderhouden met de kandidaten."We zien dat social media een steeds grotere plek inneemt binnen het recruitmentproces. Reden te meer om onderzoek te doen naar de kennis, houding en het gedrag van de recruiters op dit gebied. Hiernaast zien we dat recruiters er behoefte aan hebben om over het gebruik van social media te sparren, ook met collega recruiters, " aldus Sander Kerkhoffs, country manager Nederland bij StepStone Solutions.


 

De Nationale Carrièrebeurs, Amsterdam RAI

De Nationale Carrièrebeurs, Amsterdam RAI

Hét grootste carrière-evenement voor studenten, starters en professionals die op zoek zijn naar een (nieuwe) baan.

Lees meer...

Minder opleidingsplaatsen voor rechters

Er komen steeds minder opleidingsplaatsen voor de functies van rechter en officier van justitie. Vanaf 2012 wordt het aantal opleidingen teruggebracht van 60 tot 25. Daarnaast wordt de stageperiode vervangen door de werkervaringseis.

Lees meer...

Zo haal je betere studieresultaten!

Zo haal je betere studieresultaten!

Wat hebben onzekerheid, borrelen met je vrienden en je grootouders met elkaar te maken? Niet veel zou je denken. Niets is echter minder waar; uit recente onderzoeken is namelijk gebleken dat ze er alle drie voor zorgen dat je betere studieresultaten haalt.

Lees meer...
More: