www.kanetwerk.net

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home In het zonnetje Baban Kirkuki is een van de winnaars C.C.S. Crone Stipendia

Baban Kirkuki is een van de winnaars C.C.S. Crone Stipendia

baban1Op dinsdag 6 december reikt wethouder Lintmeijer van Cultuur de tweejaarlijkse C.C.S. Crone Stipendia uit aan beloftevolle Utrechtse schrijvers. De aanmoedigingsprijzen, ingesteld door de Gemeente Utrecht, worden dit jaar toegekend aan Eva Maria Staal, Baban Kirkuki en Joost de Vries.


De stimuleringsbeurzen bedragen elk 2.500 euro en zijn bedoeld om een volgende publicatie mogelijk te maken. De jury bestaande uit Wilbert Smulders (neerlandicus Universiteit Utrecht), Benno Barnard (schrijver) en Miriam Rasch (programmamaker Studium Generale), koos de drie laureaten uit een totaal van veertien inzendingen.

Baban Kirkuki (1974) publiceerde de dichtbundels Lontananza(2009) en Territorium(2011) bij uitgeverij P. De jury werd getroffen door de urgentie en het politieke engagement van het werk van de Iraaks-Koerdische dichter. "Doorslaggevend vond de jury dat de dichter een poëtische vorm heeft gevonden die zijn gedichten uittilt boven de aanleiding, waaruit zij voortkomt."

 baban2

 

Verklaring Koerdische Organisaties Nederland

Zaterdag 10 november 2012

De Koerdische gemeenschap is diep bezorgd over de mensenrechten situatie in Turkije. De hongerstaking gaat in meer dan 80 gevangenissen van meer dan 776 Koerdische politieke gevangenen vandaag haar 60ste dag in.

Lees meer...

Dansen in de regen

Corry Broer

Wacht niet te lang
al ben je nog wat bang.
Maar leer dansen,
dansen in de regen.

Lees meer...

Nest van Vrijheid

Nest van Vrijheid

Gedicht van Baban Kirkuki


Lees meer...

Newroz-tijd

Newroz-tijd

 De vlam is de vlag tegen hopeloosheid
Tegen onderdrukking en duisternis
Bergen zonder sneeuw, zonder lied en licht
zijn het graf van de donkere tijd

Lees meer...
More: