www.kanetwerk.net

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Onder de Aandacht Back in a Bite

Back in a Bite

Geschiedenis met een ‘Bite’backinabite

Proef het verhaal!

Kook je ook graag? Kom je uit een bijzondere familie met een bijzonder verhaal? Dan is het project Back in a Bite iets voor jou. Koken en verhalen vertellen worden gecombineerd in dit project. En er is meer. Doe mee aan de wedstrijd en maak kans op een fantastische ervaring in de mediawereld.

Zoek het verhaal

Heb jij een oma, tante of moeder die niet in Nederland is geboren en hier naar toe is gekomen? Ken je haar verhaal? Weet je waarom ze naar Nederland kwam? En weet je wat ze van Nederland vond toen ze hier net was? Kookt zij bijzondere recepten en vertelt er dan aanstekelijk over? Aletta, instituut voor vrouwengeschiedenis is voor het project Back in a Bite op zoek naar haar en jou!

Wat moet je doen?

Het is heel eenvoudig. Ben jij tussen de 16 en 30 jaar, geef je dan op. Film je oma, tante of moeder terwijl ze haar of jouw favoriete gerecht kookt. Leg haar unieke verhaal en haar ervaringen vast en stuur heel het materiaal zonder bewerking naar ons op voor ons vrouwenarchief. En maak hiernaast van heel het vastgelegde verhaal een kort youtube filmpje en laad het op ons site www.backinabite.talktoaletta.nu

En maak een kans op een fantastische prijs. Uit alle inzendingen kiest een professionele jury de mooiste productie. De winnaar krijgt de kans op mee onder begeleiding van ervaren deskundigen en bekende mensen uit de mediawereld een kijkje in de keuken van spraakmakende interculturele mediaproducties te werpen. Opgeven kan tot 1 januari 2011. Bovendien krijgen de eerste aanmeldingen nog een masterclass interviewen en een workshop techniek. Maar wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt.

Verhalen vastleggen

Aletta gaat met het project Back in a Bite op zoek naar bijzondere migratieverhalen van sterke vrouwen. En wat brengt mensen nu dichter bij elkaar dan samen favoriete recepten te bereiden en hier vervolgens met van te genieten? Want tijdens het koken vertellen ze over hun herinneringen en delen ze gelijk de ‘ins and outs’ van hun eigen geschiedenisverhaal. Aletta nodigt nu ook jou uit om ook op zoek te gaan naar het verhaal achter familiegerechten en dat te delen met ons.

Kijk op www.backinabite.talktoaletta.nu voor meer informatie Over het project, de criteria waar het filmpje aan moet voldoen en hoe je de prijs kunt winnen.

 

Kivilcim Özmen

Projectleider - Project manager:

'Back in a Bite'

Aletta, Instituut voor vrouwengeschiedenis - Aletta, Institute for women's history

"Sharing the past, creating the future"

(voorheen / formerly IIAV)

Obiplein 4, 1094 RB Amsterdam

T: +31(0)20 561 12 86 - M: +31(0)6 248 370 90 - F: +31(0)20 665 58 12

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

www.aletta.nu

Aletta, voorheen het Internationaal Informatiecentrum en Archief voor de Vrouwenbeweging (IIAV), beheert het meest complete archief van de vrouwenbeweging. Aletta maakt deze informatie voor iedereen toegankelijk. Aletta wil door het bewaren van geschiedenis, inspireren,  kennis vergroten over de positie van vrouwen en onderzoek op dit gebied bevorderen. Daarmee wil Aletta bijdragen aan de emancipatie en positieverbetering van vrouwen.

Aletta (formerly the IIAV) is the home of the renowned collection, the International Archives for the Women's Movement. By collecting and making our heritage available, Aletta aims to inspire, to expand knowledge on the position of women and to promote research in this area.

 

aletta

 

 

 

Aletta Colourful Sunday Lunch

Zondag 27 maart organiseert Aletta een speciale lunch in the Colour Kitchen. Tijdens deze netwerklunch reiken wij de ‘Back in a Bite’ Award uit voor het meest kleurrijke recept en filmpje.

Lees meer...

Back in a Bite

Geschiedenis met een ‘Bite’

Proef het verhaal!

Kook je ook graag? Kom je uit een bijzondere familie met een bijzonder verhaal? Dan is het project Back in a Bite iets voor jou. Koken en verhalen vertellen worden gecombineerd in dit project. En er is mee...

Lees meer...