www.kanetwerk.net

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Over Organisatie Organisatie

Organisatie


In de oprichtingsfase van het Koerdisch Academisch Netwerk zijn veel aspecten onder de loep genomen, zo ook de organisatievorm van KAN. Tijdens de bijeenkomst van 28 maart 2010 is nagedacht over verschillende organisatievormen. Twee organisatievormen zijn daarbij aan bod gekomen:  

Organisatie(1) een informele organisatie en (2) een formele organisatie in de vorm van een stichting of vereniging. Er is uiteindelijk gekozen voor een formele organisatiestructuur met rechtspersoonlijkheid, namelijk een vereniging. Dit, vanwege de democratische besluitvorming binnen een vereniging. De benaming vereniging bevordert daarnaast ook de betrokkenheid van en de saamhorigheid tussen de leden.

De organisatiestructuur van KAN is opgebouwd vanuit het bestaansrecht van KAN. Met andere woorden, de leden en onze sponsoren zorgen voor het bestaansrecht van KAN. Leden en vrienden van KAN staan daarom voorop bij KAN. Om die reden staan zij dan ook aan de top. De zelfsturende projecten en het bestuur zijn dienstverlenend daaraan.

Daarnaast heeft KAN een bestuur dat de doelstelling en strategie van de organisatie vorm geeft en controleert