www.kanetwerk.net

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Projecten Academisch Advies Groep & Onderzoek

Academisch Advies Groep & Onderzoek

Het uitvoeren van onderzoek is noodzakelijk om bepaalde feiten of principes te ontdekken of vast te stellen. Hierdoor wordt kennis vergaren die toegepast kan worden in de praktijk.

De Koerdische gemeenschap maakt deel uit van de Nederlandse samenleving waardoor onderzoek naar Koerden ook steeds noodzakelijker wordt. Dit project zal twee kanten opgaan met onderzoek. Onderzoek gelinkt aan universiteiten in Koerdistan en onderzoek om kennis te vergaren over Koerden omtrent onderwerpen op belangrijke levensgebieden. zoals gezondheid, welzijn en arbeid. Daarnaast zal het project ook fungeren als kenniscentrum voor onderzoekers en geïnteresseerden die onderzoek willen doen naar Koerden. In Koerdistan (vooral zuid Koerdistan) zijn universiteiten in de laatste jaren snel aan het groeien. Het aantal studenten neemt toe en er is steeds meer behoefte naar het opbouwen van internationale contacten. Met dit project willen we het initiatief nemen om een academisch adviesgroep neer te zetten, met als doelstelling een brug te slaan tussen de universiteiten in Koerdistan en de universiteiten en onderzoeksinstellingen in Nederland. Doelstellingen van dit project zijn dan ook: (1) Initiatieven ontwikkelen ter ondersteuning van het wetenschappelijk onderzoek en het academisch onderwijs in Koerdistan, (2) Het doen van onderzoek naar de positie en de situatie van de Koerden in Nederland en (3) Fungeren als een kennisbron voor geïnteresseerden.

 

Geïnteresseerden voor deelname aan dit project kunnen contact Projectleider, Haza Rahim ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. )

 

 

Mardina Smayel ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. )

Ali Ghahrmani ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. )